Хустська районна рада
Закарпатська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

На Закарпатті з робочим візитом перебуває голова Державної екологічної інспекції України

Дата: 27.05.2021 15:43
Кількість переглядів: 235

За порушення екологічних норм закарпатські громади платитимуть штраф – голова Держеконіспекції

Із робочим візитом на Закарпатті перебуває голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований. Перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький спільно із високопосадовцем провели нараду із керівниками територіальних громад Закарпаття щодо розробки схем санітарного очищення населених пунктів та заходів щодо ліквідації стихійних сміттєзвалищ та сміттєвих заторів на річках Закарпаття.

Голова Держекоінспекції приїхав на Закарпаття за дорученням міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Романа Абрамовського. Головна мета – на власні очі побачити роботу над ліквідацією сміттєвих заторів на річках, поспілкуватися із громадами про необхідність розробки схеми санітарної очистки територій. 

Екологічна ситуація у країні загалом і в Закарпатській області зокрема перебуває на строгому контролі. Ведеться аерокосмічна зйомка, отже, кожне стихійне сміттєзвалище, кожен затор на річці – фіксується і відслідковується.

«Превентивні, адміністративні заходи себе вичерпали. Контроль відтепер буде значно жорсткішим. За порушення екологічних норм, за наявність на території населеного пункту стихійного сміттєзвалища громадам будуть нараховувати збитки, завдані державі, від 1 до 5 мільйонів гривень. Також відповідні служби будуть надавати повідомлення до правоохоронних органів про бездіяльність посадових осіб, - зазначив Андрій Мальований.

Водночас Мирослав Білецький закликав керівників територіальних громад не зволікати, адже краще вкласти кошти у розвиток інфраструктури, аніж в оплату штрафних санкцій.

«Прикро усвідомлювати, що наша бездіяльність, безгосподарність призвела до таких наслідків. Ми повинні навчитися передусім не смітити, більш грамотно підходити до питання поводження з відходами, сортувати його, переробляти. Адже Закарпаття в нас одне, і від нас залежить, яким воно буде завтра, яким ми залишимо його для наших дітей», - зазначив перший заступник голови Закарпатської ОДА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь