Хустська районна рада
Закарпатська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Громади Закарпаття подаватимуть заявки на отримання субвенції від держави для створення спеціалізованих соціальних закладів для осіб, які постраждали від домашнього насильства

Дата: 28.05.2021 15:51
Кількість переглядів: 193

 


За ініціативи Петра Добромільського в облдержадміністрації відбулася нарада щодо розширення системи соціальної підтримки в ТГ області. 

«Держава реалізує проєкт зі створення інституцій для всіх тих, хто постраждав від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі», – зауважив заступник голови облдержадміністрації під час зустрічі з представниками ТГ області.

За його словами, громади регіону сьогодні мають реальну можливість подати заявки на створення спеціалізованих служб підтримки осіб та отримати фінансування з державного бюджету. 

«Вкрай важливо, щоб необхідні документи були підготовлені максимально якісно, тому до кожної громади в нас індивідуальний підхід», – підкреслив Петро Добромільський.

Під час наради представники ТГ, керівництво облдержадміністрації, фахівці обговорили особливості та порядок підготовки документів і подачі заявки для участі у відборі, який проведе спеціальна комісія Мінсоцполітики.

Так, на Закарпатті можуть створити соціальні інституції – притулки, денні центри та консультативні служби, де особи, що постраждали від насильства, змогли б отримати якісну соціальну та психологічну допомогу.

За підтримки Президента Володимира Зеленського, КМУ та депутатів ВР на реалізацію цього проєкту в Україні з державного бюджету планують виділити 274,2 млн грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь