Хустська районна рада
Закарпатська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Днями стартує ремонт мосту у пункті пропуску «Тиса-Захонь»

Дата: 07.06.2021 14:56
Кількість переглядів: 336

На Закарпатті розробили проєкт відновлення покриття на добре знаному мості на українсько-угорському кордоні у пункті пропуску «Тиса-Захонь». Оскільки підготовчі роботи позаду, українська сторона готова приступити до безпосередньої реалізації проекту.

Саме тому сьогодні перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький провів виїзну нараду щодо старту ремонтних робіт на мості через річку Тиса на автомобільній дорозі М-06 Київ-Чоп в пункті пропуску “Тиса” на українсько-угорському кордоні. Учасники з української сторони зустрілися безпосередньо на мості із представниками угорської прикордонної служби, дорожньої компанії, консулом Генерального консульства Угорщини у місті Ужгород.

Служба автомобільних доріг у Закарпатській області замовила проєкт відновлення покриття на консолях мосту через р.Тиса на українсько-угорському кордоні на КПП «Тиса - Захонь», які використовуються для пропуску великовагового транспорту.

Проектна організація провела обстеження ділянки мосту та визначила матеріал, яким буде найоптимальніше провести відновлення покриття.

Орієнтовна вартість проекту складає 13,6 млн. грн.

Перші ніж приступити до безпосередніх ремонтних робіт, українська та угорські сторони повинні між собою узгодити порядок організації руху по частині мосту, роботи на якій не проводяться. Перенесення світлофору з середини моста на заїзд з української сторони вирішить питання. Однак керування світлофором повинна здійснювати приймаюча сторона, це забезпечить контроль черги і відсутність зайвого транспорту на мості.

Український підрядник готовий розпочинати роботу вже завтра. Однак, зважаючи на те, що цей міст – інфраструктурний об’єкт обох країн, є деякі дипломатичні моменти, які треба владнати. Зокрема, отримати погодження проекту у Міністерстві закордонних справ Угорщини. Очікується, що позитивне рішення угорського МЗС буде вже наступного тижня.

«До реалізації задуму хочемо приступити якомога швидше, поки погода ідеальна для проведення такого виду робіт. Адже згідно з проєктом для відновлення покриття мосту потрібно близько двох місяців. Щоб бодай трохи спростити ситуацію, яка матиме місце під час ремонту, рекомендував працювати цілодобово. Оскільки попереду гаряча пора літніх відпусток, звертаємося до подорожуючих із проханням по можливості користуватися іншими пунктами пропуску. Просимо вибачення за незручності, але вони тимчасові», - прокоментував Мирослав Білецький.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь