Хустська районна рада
Закарпатська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Анатолій Полосков узяв участь у першому засіданні Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад

Дата: 09.06.2021 13:47
Кількість переглядів: 197

Дніпрі відбулося перше засідання Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. 

У цьому засіданні взяв участь і голова Закарпатської облдержадміністрації.

Анатолій Полосков зазначив, що це важлива подія для всієї країни та Закарпаття зокрема, яка суттєво змінить підходи, взаємовідносини та вектор руху гілок влади.

«В умовах децентралізації наші зусилля спрямовані на підвищення спроможності кожної громади, що в цілому сформує успішний економічний, соціальний та інфраструктурний вектори всієї країни. Завдяки реформам громади отримали земельні ресурси та збільшили власні фінансові надходження. Одночасно громади обтяжені новими викликами та повноваженнями, з якими мають впоратися й обійти можливі перешкоди без суттєвих втрат», – доповнив очільник області.

За словами Анатолія Полоскова ключовими меседжами засідання Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад стали:

-    підготовка до ухвалення нової редакції закону «Про місцеві державні адміністрації»;

-    підтримка громад, які наразі перебувають у несприятливих умовах. Перегляд підходів до фінансування та перехід до реалізації інтегрованих проєктів розвитку;

-    нові підходи у рамках Державної стратегії регіонального розвитку до 2027 року. Затверджений План заходів з реалізації вказаної Стратегії;

-    другий етап реформи децентралізації, розв'язання проблеми поводження з побутовими відходами і законодавчі норми, які мають врегулювати питання сплати бізнесом податків на територіях, де фізична особа-підприємець здійснює свою діяльність;

-    визначення людини як центру регіональної політики. Такий підхід побудований на згуртованості суспільства, держави, регіону і громади та використанні внутрішніх ресурсів для розвитку тощо. 

Глава держави Володимир Зеленський під час виступу зауважив, що сьогодні в більшості регіонів обласні державні адміністрації та обласні ради працюють спільно, виважено, конструктивно і, безумовно, налаштовані розвивати цю співпрацю.

У межах Конгресу голова облдержадміністрації провів чимало зустрічей із ключовими особами, які формують державну політику на найвищому рівні. У кожній головним було – Закарпаття, перспективи краю, проблемні питання та інші важливі напрямки.

«Об’єктивно Закарпаття відзначають як один із найкращих регіонів за багатьма показниками та з високою динамікою розвитку. Нас аналізують системно, і ми у фокусі уваги», – наголосив Анатолій Полосков.

Керівництво краю переконане, що така плідна і конструктивна робота сприятиме швидкому розвитку громад та територій України. 

«Закарпаття має великий потенціал, та водночас перед нами багато викликів і ризиків. Наш регіон займає одне з ключових місць у цій системі координат і має безумовну підтримку Президента та Уряду. Саме тому всі спільні зусилля нашої команди та громад регіону крок за кроком будуть робити життя краян кращим, комфортнішим і всебічно розвиненим. Це наша мета. Над цим ми працюємо 24/7», – відзначив голова ОДА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь