Хустська районна рада
Закарпатська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Анатолій Полосков долучився до Міжнародного Форуму міжрегіонального та міжмуніципального транскордонного співробітництва «Україна у Карпатському Єврорегіоні»

Дата: 14.06.2021 13:27
Кількість переглядів: 227

Він розпочався в атріумі Закарпатської ОДА музичним привітанням від Заслуженого академічного Закарпатського народного хору.

Продовжився захід у форматі тематичного круглого столу на тему «Карпатський Єврорегіон як важливий інституційний інструмент євроінтеграційного поступу України».

«Транскордонне співробітництво створило набагато більше переваг і можливостей для Закарпаття, ніж для інших областей. Усі вони можуть бути застосовані у різних сферах: бізнесу та інвестицій, туризму, міжкультурної співпраці, освіти і охорони здоров’я, екології та безпеки», - зауважив Анатолій Полосков.

Єврорегіон передбачає спільну діяльність у таких напрямках, як: розбудова прикордонної інфрастуктури, в тому числі пунктів пропуску; планування транскордонних коридорів; охорона природнього навколишнього середовища; економіка і міжнародний туризм; збереження культурної спадщини; співпраця у сферах культури та освіти.

«Створення такого об’єднання продемонструвало потребу пошуку нових форм взаємодії регіонів, бажання включатися до процесів євроінтеграції та знаходити фінансові ресурси для вирішення спільних проблем у прикордонні», - наголосив у своїй промові голова Закарпатської ОДА.

Анатолій Полосков на Форумі розповів, що територія Карпатського Єврорегіону отримала можливість брати участь у трьох таких програмах: Польща - Білорусь - Україна; Угорщина - Словаччина - Румунія - Україна; Румунія - Україна. І лише Закарпаття – в усіх трьох програмах одночасно, а це суттєва перевага.

«Надіюся, що наша співпраця у цьому напрямку буде такою ж потужною, як наш народний хор, який звучав на самому початку нашого форуму», - завершив свій виступ очільник Закарпатської ОДА.

Закарпатська ОДА буде і надалі підтримувати всі рекомендації та ідеї щодо подальшого функціонування «Карпатського Єврорегіону», ефективного транскордонного співробітництва і створення нових можливостей для розвитку Закарпаття!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь