Хустська районна рада
Закарпатська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

«Куємо майбутнє разом» під таким гаслом пройшов фестиваль народного мистецтва "Гамора-2021" у селі Лисичово Керецьківської територіальної громади Хустського району.

Дата: 28.06.2021 12:48
Кількість переглядів: 261

Назарій Павлій голова Хустської районної ради також приєднався до святкування фестивалю, яке відбулося на території народного музею-кузня "Гамора".

Дійсто розпочалося з традиційної святкової ходи гостей, ковалів та жителів вулицею до центру села, де місцева молодь у колоритному народному вбранні зустрічала їх хлібом-сіллю, танцями й піснями, а потім провела до місця проведення фестивалю.

Вітаючи учасників дійства, голова районної ради Назарій Павлій наголосив: «Гамора - це особливе місце й особливий простір, де час зупинився і дає нам можливість торкнутися минулого в сьогоденні. Сьогоднішній фестиваль це єднання поколінь, і дай Бог, аби й через 100 років Гамора збирала навколо себе тисячі людей. Бережімо народні традиції та цінуймо унікальну водяну кузню, без якої не було б цього фестивалю, що став відомим далеко за межами України».

Далі голова ради відзначив грамотами мешканців села, а також причетних до організації та проведенні фестивалю ковальського мистецтва та народних промислів «Гамора-2021».

Протягом двох днів нa локaції фестивaлю у нaродному музеї-кузні “Гaморa” для гостей фестивaлю були доступні мaйстер-клaси з ковaльствa, гончaрствa, лозоплетіння, різьбярствa тa інше.

Щиро дякуємо мешканцям Лисичово та Керецьківській територіальній громаді в цілому за високий рівень організації проведенні свята.

Фото без описуФото без опису

На зображенні може бути: 9 людей, люди стоять та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 1 особа


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь