Хустська районна рада
Закарпатська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

МОН проведе комунікаційну кампанію для популяризації професійної освіти

Дата: 02.09.2021 13:43
Кількість переглядів: 133

 


У новому навчальному році задля підвищення престижу професійної освіти МОН запустить кілька комунікаційних кампаній для різних цільових аудиторій та проведе масштабну популяризацію Всеукраїнського конкурсу WorldSkills Ukraine 2021. Крім цього, про принципи зміни іміджу профосвіти також йтиметься в новому Законі “Про професійну освіту”, де буде оновлено термінологію галузі. Про це розповів заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук під час відвідання Міжрегіонального вищого професійного училища автомобільного транспорту та будівельної механізації вчора, 1 вересня 2021 року.

Професійна освіта в майбутньому має бути інноваційною, забезпеченою кращим обладнанням та спроможною надавати знання європейського рівня. Для цього ми активно інвестуємо в оновлення інфраструктури закладів: цьогоріч 62 профтехи отримають 150 млн грн на створення навчально-практичних центрів. Також покращуємо зміст та якість профосвіти, зокрема розвиваємо дуальну форму навчання та створюємо освітні стандарти спільно з роботодавцями. Крім того, у 2020 році ми плануємо запустити платформу для дистанційного навчання “Професійна освіта онлайн”. Окрім онлайн-курсів за предметами, там буде розміщено й різноманітні майстер-класи, а отже окремі уроки виробничого навчання можна буде проходити онлайн”, – зазначив заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

У новому Законі “Про професійну освіту” пропонується змінити термін “учень” на “студент”, а також змінити назву освітньої кваліфікації “спеціаліст” (“диплом спеціаліста”) у сфері професійної освіти замість терміну “кваліфікований робітник” ("диплом кваліфікованого робітника").

Також МОН сприятиме соціальному захисту учнів закладів профосвіти шляхом збільшення академічних стипендій удвічі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь