Хустська районна рада
Закарпатська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

11 лікарень Закарпаття отримали кошти для закупівлі кисневих станцій

Дата: 24.09.2021 09:09
Кількість переглядів: 167

Сьогодні під час пленарного засідання депутати Закарпатської обласної ради підтримали ряд змін до бюджету. Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Мирослав Білецький.

За його словами, серед них – такі, що є особливо важливими для системи охорони здоров’я краю.

18 млн 762 тис. грн підуть на підготовчі роботи для закупівлі кисневих станцій. Ці кошти спрямують в 11 медичних закладів Закарпаття: Центр легеневих хвороб, Ужгородську обласну інфекційну лікарню, Мукачівську, Виноградівську, Міжгірську, Хустську, Тячівську, Рахівську, Берегівську та Ужгородську районні лікарні, а також Закарпатську обласну дитячу лікарню.

«Цінність постійної подачі кисню для кисневозалежних пацієнтів важко переоцінити. Тому в умовах пандемії для нас дуже важливо забезпечити кожен медичний заклад своєю станцією, аби у хворих цілодобово і безперебійно була можливість вільно дихати», – прокоментував Мирослав Білецький.

Ще один важливий пункт – додаткове фінансування для Обласного клінічного центру нейрохірургії та неврології.

«З перших днів на посаді для мене було важливим запустити повноцінну роботу закладу, закупити для його працівників передове медичне обладнання. Можу сміливо сказати, що до реалізації цього задуму ми стали ще на крок ближчими. 7 млн 700 тис. грн співфінансування сьогодні спрямували на цей об’єкт з обласного бюджету. Це вже другий такий транш упродовж року. Рішенням сесії на реконструкцію центру на початку року вже виділяли майже 3,5 млн грн. Цього року з ДФРР ми отримали 27 млн грн на закінчення реконструкції будівлі центру і ще 90 млн грн із Державного бюджету виділили на закупівлю обладнання. Сподіваюся, вже зовсім скоро заклад запрацює на повну», – зауважив перший заступник очільника краю.

Ще 2,5 млн грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації по реконструкції отримали ПАДІЮН та Юність.

Окрім того, 700 тис. грн депутати спрямували на виготовлення документації, виділення та оформлення земельних ділянок під нові пункти пропуску у межах Програми розвитку прикордонної інфраструктури в Закарпатській області та 2018-2022 роки (на розробку детального плану території та проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки пріоритетних міжнародних автомобільних і пішохідного пунктів пропуску).

«Кожен із цих пунктів є важливим для нашого краю, а фінансова підтримка їх – це вагомий крок до реалізації», – зазначив Мирослав Білецький.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь