Хустська районна рада
Закарпатська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося позапланове засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС

Дата: 10.11.2021 08:32
Кількість переглядів: 125

Сьогодні під керівництвом голови облдержадміністрації Анатолія Полоскова відбулося позапланове засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, де розглянули низку важливих питань.

«Найголовніше – забезпечення гарантованого енергоживлення закладів охорони здоров’я, визначених для госпіталізації хворих на COVID-19. Зараз у Закарпатті 15 таких осередків, всі вони забезпечені автономними джерелами живлення різної потужності. Для безперебійної діяльності роботи в умовах підвищеного навантаження будуть перевірені генератори та інші джерела енергопостачання», — зауважив Анатолій Полосков.

За його словами, комунікація з ПрАТ «Закарпаттяобленерго» та АТ «Закарпатгаз» продовжується, оскільки інформування про проведення планових, планово-профілактичних ремонтів є обов’язковим для оперативного підключення закладів до резервних ліній енерго- та газопостачання.

На засіданні обговорили й готовність області до роботи в осінньо-зимовий період 2021/2022: з ТОВ «Газопостачальна компанія „Нафтогаз Трейдинг”» укладено 92 договори, завдяки яким забезпечено постачання природного газу на 404 об’єктах соціальної сфери, а саме: 194 заклади середньої освіти, 178 дошкільних закладів та 32 заклади охорони здоров’я.

Також комісія розглянула питання стабільної санітарно-епідемічної ситуації в області. Фахівці перед початком навчального року перевірили діяльність харчоблоків та провели лабораторні дослідження води. Було виявлено чимало порушень, серед яких – відсутня або несправна витяжна вентиляція, недостатня кількість технологічного і холодильного обладнання, у результаті чого керівникам та власникам закладів підготовлено 289 приписів і пропозицій.

«Для закладів освіти є важливим наявність питної води, тому перевірки окремо проводили й за цим напрямком. У певних освітніх осередках виявлені порушення, тому потрібно контролювати якість питної води систем централізованого водопостачання та стічної води систем централізованого водовідведення відповідно до технічного регламенту», — зазначив Анатолій Полосков.

Окрім цього, у межах комісії розглянули стан техногенної безпеки потенційно небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки області, дотримання на території області вимог Правил охорони життя людей на водних об’єктах України та підбили підсумки купального сезону 2021 року.

До засідання долучилися керівники УСБУ та ГУНП в Закарпатській області, Закарпатської обласної прокуратури та інші.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь