Хустська районна рада
Закарпатська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

«Словаччина – наш надійний партнер», – Петро Добромільський про зустріч із Генеральним консулом Словацької Республіки в Ужгороді Паволом Панісом

Дата: 29.11.2021 14:06
Кількість переглядів: 134

Сьогодні в. о. голови Закарпатської ОДА Петро Добромільський зустрівся з Генеральним консулом Словацької Республіки в Ужгороді Паволом Панісом. 

У фокусі уваги – вдосконалення прикордонної інфраструктури на українсько-словацькому кордоні та нарощення співпраці щодо економічного розвитку. 

Також обговорили питання реконструкції пункту пропуску «Ужгород – Вишнє-Нємецьке», а саме – розширення автомобільних смуг із можливим перенесенням пішохідної доріжки для з’єднання з доріжкою з українського боку, яке порушили під час візиту робочого візиту Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Прем’єр-міністр Словацької Республіки Едуард Хегер.

«Одним із перспективних шляхів розбудови прикордонної інфраструктури є відкриття нового пункту пропуску «Соломоново – Чієрна», який дозволить розвантажити МАПП "Ужгород"», – зауважив Петро Добромільський. 

На зустрічі йшлося також про співпрацю щодо забезпечення належного функціонування міжнародного аеропорту «Ужгород». Це питання залишається під особливим контролем Президента України Володимира Зеленського та керівництва області. 

Обговорили й перспективи співробітництва в інвестиційному напрямку. В. о. голови облдержадміністрації наголосив, що Закарпаття готове до реалізації спільних проєктів. 

«Співпраця між Закарпатською ОДА й Генеральним консульством Словацької Республіки в Ужгороді ефективна у стратегічно важливих напрямках. Тож ми продовжуватимемо працювати над розв’язанням актуальних питань для нашого регіону», – підкреслив Петро Добромільський. 

Під час зустрічі Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Павол Паніс високо оцінив роботу облдержадміністрації щодо транскордонного співробітництва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь