Хустська районна рада
Закарпатська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Двері всіх університетів країни відкриті для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій

Дата: 15.12.2021 16:06
Кількість переглядів: 129

Вступ до українського вищого навчального закладу – справжній виклик для абітурієнта з тимчасово окупованих територій. Окупаційні адміністрації Рф роблять усе, аби заблокувати шлях майбутніх вступників через лінію дотику, та обмежують їхнє право на якісну освіту. Подолати ці бар’єри прагнуть тисячі школярів з ТОТ, які потребують підтримки. 

«Молодь, яка проживає на тимчасово окупованих територіях України, - фактичні заручники Рф. Їх дитинство пройшло у війні, яка триває й досі. Наша задача - зробити все можливе, щоб кожна дитина з ТОТ була впевнена у своєму перспективному майбутньому на території вільної України. Саме для цього Мінреінтеграції започаткувало програму «Реінтеграція молоді з ТОТ», яка з кожним роком матиме все більше охоплення тих, чиє дитинство було зруйновано збройною агресією Росії проти України. Двері всіх університетів країни відкриті для наших дітей з ТОТ. Ми їх чекаємо», - зазначила заступниця міністра Інна Драганчук.

Цьогоріч для швидшої адаптації вступників з ТОТ Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України вперше запустило підготовчі курси зі стипендіальним забезпеченням. До них долучилися 199 абітурієнтів з ТОТ. Крім того, за сприяння Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України працюють освітні центри «Донбас – Україна» та «Крим-Україна», які допомагають абітурієнтам з ТОТ вступити до ВНЗ за спрощеною процедурою.

Ролик розроблено в рамках комунікаційної кампанії  Мінреінтеграції за підтримки USAID.

Більше інформації про можливості навчання в Україні для молоді з ТОТ за посиланням https://www.vstup-prosto.com/  або за телефоном 0 800 504 425


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь