Хустська районна рада
Закарпатська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

У Закарпатті протягом року в експлуатацію здали 216 км доріг

Дата: 22.12.2021 13:56
Кількість переглядів: 132

Сьогодні в облдержадміністрації підбили підсумки за результатами відновлення доріг державного значення в Закарпатті у 2021 році.

Заступник начальника САД в області з розвитку доріг Петро Савко зауважив, що зараз на балансі у Служби перебуває 981 км автошляхів.

Цього року завдяки президентській програмі Володимира Зеленського «Велике будівництво» в експлуатацію здали 216 км, у 2020 р. – 258 км, тобто за два роки в межах ініціативи Глави держави в регіоні відремонтували майже п’ятсот км доріг.

«У верхньому шарі асфальтобетону більше кілометрів, ніж здано, але роботи не вважаються завершеними, оскільки капітальний ремонт передбачає увесь комплекс етапів. Фахівці не тільки укладають нове покриття, а й відновлюють мости, будують підпірні стінки, встановлюють систему водовідведення. Також цього року влаштували 40 км тротуарів та 3 кілометри освітлення», – зазначив Петро Савко.

За його словами, до кінця грудня дорожники планують завершити ще 5-7 кілометрів. Підрядні організації працюють на окремих ділянках. Вони проводять лише ті види робіт, які можна виконати якісно за таких погодних умов.

Наступного року у Закарпатті планують розпочати будівництво нової дороги міжнародного значення протяжністю 10 км, яка з'єднає перспективний КПП «Дийда» на кордоні з Угорщиною та М-24, з якої можна буде потрапити далі на М-06. Нова дорога дозволить продовжити європейський маршрут М-3.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь