Хустська районна рада
Закарпатська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

В Ужгороді відбувся круглий стіл з питань додержання прав людини в місцях несвободи

Дата: 22.02.2022 10:45
Кількість переглядів: 149

За участі заступника голови Закарпатської ОДА Петра Добромільського та представниці Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у західних областях Світлани Семчишин в облдержадміністрації відбувся круглий стіл з питань додержання прав людини в місцях несвободи.

На заході обговорили способи налагодження конструктивного діалогу між органами державної влади з метою мінімізації порушень прав та свобод громадян.

Упродовж минулого року 3,5 тисячі українців звернулися до відповідних структур із повідомленнями про порушення прав у місцях несвободи, що на 10% більше, ніж у 2020 році.

«Кількість національних превентивних механізмів збільшується. Україна увійшла в п'ятірку держав, котрі продовжують здійснювати моніторингові візити щодо додержання прав навіть в умовах пандемії. Однак звернень громадян не меншає», — наголосила Світлана Семчишин.

За її словами, особливу увагу під час моніторингу приділяють місцям несвободи соціального спрямування, звідки часто надходять сигнали про неналежну медичну допомогу, зокрема йдеться про психоневрологічні інтернати, геріатричні пансіонати та ін.

Учасники круглого столу обговорили також порушення прав осіб у закладах охорони здоров'я, під час затримання представниками Нацполіції, у судах тощо.

«Забезпечення рівних прав для кожного – це базова складова державної політики Президента України Володимира Зеленського.

Облдержадміністрація готова до активної співпраці для розв’язання актуальних питань та налагодження результативного діалогу з органами місцевого самоврядування», — підкреслив заступник очільника області Петро Добромільський.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь