Хустська районна рада
Закарпатська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Закарпатські прикордонники протягом двох місяців затримали понад 250 осіб за спробу незаконного перетину кордону

Дата: 07.11.2022 10:00
Кількість переглядів: 106

У межах оперативно-профілактичних заходів «Рубіж-2022» на Закарпатті викрили 251 особу на спробі незаконного перетину кордону. Про ці та інші результати проведеної роботи повідомили представники управління Чопського і Мукачівського прикордонних загонів на брифінгу в ОВА. 

Спеціальні заходи «Рубіж-2022» тривали протягом двох місяців. Їх проводили, зокрема, через активізацію спроб незаконного переміщення через держкордон чоловіків призовного віку, котрі ухиляються від мобілізації, зауважив заступник начальника штабу Чопського прикордонного загону - начальник відділу організації прикордонної служби Віктор Кованюк. За його словами, за цей період на ділянці відповідальності Чопського прикордонного загону за незаконний перетин кордону в 62 випадках затримали 89 осіб. 

«У пунктах пропуску викрили 103 порушення правил перебування іноземців та осіб без громадянства на території України. Також виявили 56 підроблених та 67 недійсних документів, 11 одиниць зброї та 54 боєприпаси. До адмінвідповідальності за вчинення правопорушень притягнули 167 людей», – зазначив Віктор Кованюк. 

Спікер розповів, що оперативно-профілактичні заходи проводили спільно з військовослужбовцями, представниками Національної поліції, Нацгвардії, СБУ, ТЦК та СП, Військової служби правопорядку та тероборони. Зусилля зосередили в пунктах пропуску, так званому «зеленому кордоні», а також у населених пунктах прикордонної зони. 

На ділянці відповідальності Мукачівського загону в межах «Рубіж-2022» у 94 випадках затримали 162 особи призовного віку, зауважив Дмитро Куценко, заступник начальника штабу Мукачівського прикордонного загону - начальник відділу організації прикордонної служби. 

«За період проведення спеціальної операції до поліції скерували 37 повідомлень щодо виявлення ознак підроблення документів для ухилення від мобілізації. Окрім цього, 25 громадянам оголосили про підозру у вчиненні злочину, 13 із них за підроблення документів, 1 – за ухилення від призову, 11 – за незаконне переправлення осіб через державний кордон», – наголосив Дмитро Куценко. 

За результатами оперативно-профілактичних заходів «Рубіж-2022» на ділянках прикордонних загонів у межах Закарпаття вдалося досягти стабілізації ситуації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь