Хустська районна рада
Закарпатська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі природного газу, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

Дата: 24.03.2023 12:00
Кількість переглядів: 143

ХУСТСЬКА РАЙОННА РАДА ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі природного газу, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: ХУСТСЬКА РАЙОННА РАДА ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ, 90400, Закарпатська обл., місто Хуст, вулиця Карпатської Січі, будинок 21, код ЄДРПОУ 25436388, категорія: Орган державної влади, місцевого самоврядування або правоохоронний орган

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності):. Природний газ код 09120000-6 «Газове паливо» за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника

код номенклатурної позиції 09123000-7 Природний газ

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: відкриті торги з особливостями UA-2023-03-22-012187-a .

Розмір бюджетного призначення: 365 000 гривень згідно рішення про районний бюджет

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 365 000 грн.

 Замовником здійснено розрахунок очікуваної вартості товарів методом порівняння ринкових цін відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, яка затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275

Розрахунок очікуваної вартості проведено згідно з аналізом цін газопостачальників на ринку природного газу на дату формування очікуваної вартості предмета закупівлі.

До ціни природного газу включені:

  • ціни за 1 тис. куб. м природного газу, податок на додану вартість за ставкою 20 %,
  • тариф на послуги транспортування природного газу для внутрішньої точки виходу з газотранспортної системи (витрати на оплату послуги замовленої потужності на добу, що здійснюється постачальником газу відповідно до норм Кодексу ГТС за тарифами, що визначені НКРЕКП), податок на додану вартість за ставкою 20 %.

Визначення обсягу предмета закупівлі обумовлено аналізом споживання (річного та місячного) природного газу за 2022 календарний рік.

Обґрунтування технічних, якісних характеристик.

Природний газ (природний газ, нафтовий (попутний) газ, газ (метан) вугільних родовищ та газ сланцевих товщ) — корисна копалина, яка є сумішшю вуглеводнів та невуглеводневих компонентів, перебуває у газоподібному стані за стандартних умов (тиск — 760 мм ртутного стовпа і температура — 20° C) і є товарною продукцією.

Кількісною характеристикою предмета закупівлі є обсяг споживання природного газу.

За одиницю виміру кількості природного газу при його обліку приймається один кубічний метр (куб. м), приведений до стандартних умов: температура (t) = 20 градусів за Цельсієм, тиск (Р) = 760 мм ртутного стовпчика (101,325 кПа). Обсяг, необхідний для забезпечення діяльності та власних потреб об’єктів замовника, та враховуючи обсяги споживання попереднього календарного року, становить 22 тис.куб. м на 2023р.

Термін постачання —до 31.12.2023р.

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі, що закуповується, повинні відповідати технічним умовам та стандартам, передбаченим законодавством України діючими на період постачання товару, зокрема, Закону України «Про ринок природного газу» № 329-VIII від 09.04.2015 (далі — Закон № 329-VIII), Правилам постачання природного газу, затвердженим постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 30.09.2015 № 2496, Кодексу газотранспортної системи, затвердженому постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 30.09.2015 № 2493 (далі — Кодекс № 2493), Кодексу газорозподільної системи, затвердженому постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 30.09.2015 № 2494 (далі — Кодекс № 2494), іншим нормативно-правовим актам, прийнятим на виконання Закону № 329-VIII.

Якість, фізико-хімічні показники (ФХП) та інші характеристики природного газу, який постачається замовнику, повинні відповідати вимогам визначеним Кодексом № 2493 та Кодексом № 2494.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь